Як ефективно вирощувати цукровий буряк з ЯРОС

Результати збору врожаю цукрового буряка, що вирощується на полях по технології ЯРОС зафіксовані у Тернопільській області 07.10.2023. Урожайність склала 680 ц з 1 га при цукристості 18,2%. Розберемо технологію ЯРОС на прикладі фермерського господарства з Тернопільщини в розрізі 3-х дат, в які були обстежені поля та зафіксовані всі етапи роботи з даною культурою.

Цукровий буряк станом на 23 квітня

Буряк був посіяний 20 квітня – на тиждень пізніше, як того потребують агротерміни – через дощову погоду. Завдяки відповідній структурі ґрунту, клієнт зміг приступити до посіву відразу після опадів. Так як ґрунт мав високу водопроникність, вода на полях не стояла, тож приступити до сівби на такому полі можна раніше, ніж там, де ґрунт дозріває довше.

Поле, засіяне буряком, 4 роки не оралося – рішення про відмову від цієї операції клієнт прийняв самостійно, відмітивши стан ґрунту після систематичного застосування ЯРОС. І, що важливо, минулого року на цьому полі була пшениця, урожай якої склав 6 тон. Після жнив фермер не збирав солому, завдяки чому фактично відмічена робота ЯРОСу по пожнивних рештках. Так як співвідношення зернової частини врожаю до соломи складає 1:1, на цьому полі було 6 тон соломи. Дискування відбувалось в два сліди на 10 – 15 см. По пожнивних рештках був внесений ЯРОС. На цей момент обстеження поля відмічено: в ґрунті соломи майже немає. 

Цукровий буряк станом на 3 липня

Ціллю досліджень у липні був стан ґрунту та розвиток буряка. Правильна циліндрична форма кореня на цей час показує, що ущільнення ґрунту немає. Ґрунт є оструктуреним, в ньому відчувається наявність вологи. Це важливий взаємозв’язок що треба обов’язково враховувати при вирощуванні агрокультур.  

Демонструючи розвинуті коренеплоди, фермер дав звіт по внесенню добрив: восени – 150 кг NPK у ф.в, в сівалку  близько 90 кг NPK у ф.в; навесні –  100 кг карбаміду та 100 кг селітри. ЯРОСу було внесено з розрахунку 17 л на 1 га. 

Цукровий буряк 7 жовтня: збір урожаю та висновки

Урожайність по цукровому буряку склала 680 ц з 1 га при цукристості 18,2%. Як відомо, окупається ця культура від показника 400-450 ц/га, а ефективна екстракція цукру гарантована при вмісту цукру від 16%. Тому отримані показники врожайності можна вважати гарним та економічно ефективним результатом. 

Такі високі показники стали можливими завдяки застосуванню технології ЯРОС та систематичному зв’язку з агротехнічною службою нашої компанії. Експертність в області застосування технології ЯРОС здобута нашими спеціалістами за більш ніж 15 років  дослідження застосування ЯРОСу на різних культурах та ґрунтах. 

Головна теза, яку варто взяти за основу при вирощуванні будь-якої культури –  «В здоровому ґрунті здорова рослина». Роль оструктуреного ґрунту надзвичайно важлива в рослинництві, тому що в ньому: 

• створюються оптимальні умови водного, повітряного та теплового режимів,

• відбувається активний розвиток мікробіологічної діяльності, 

• природним шляхом накопичуються поживні речовини для рослин.

Структуроутворення – процес, який відбувається за участі біологічних чинників, тобто мікробіоти, що заселяє ґрунт. Тому органічне підживлення настільки важливе – і під час обробітку ґрунту, і на головних етапах розвитку рослини. Так працює біодобриво ЯРОС: допомагає перевести пожнивні рештки в поживу та насичує ґрунт необхідною мікробіотою. Більше інформації про технологію тут

Основою вирощування рослин та отримання якісних врожаїв і високих прибутків є вологоємність та структура ґрунту
ЯРОС працює з першопричиною, тобто з ґрунтом.
Ґрунт з низькою кількістю мікробіоти
Використовуючи лише хімічні добрива, фермер мусить вносити більше і більше добрив щороку, оскільки біологічна активність в ґрунті знижується і родючість падає.
В результаті:
  • Ґрунт втрачає можливість накопичувати вологу
  • Рівень мікробіоти в ґрунті різко падає
  • Природня родючість ґрунту падає щороку
  • Ефективність добрив падає
  • Фермер потрапляє в порочне коло, коли необхідно вносити більше добрив
  • Фермер втрачає впевненість у прибутках  в наступному році
  • Падає прибуток на гектар та бізнес втрачає стабільність
Ґрунт з гарною мікробіологією
ЯРОС працює насамперед з ґрунтом. Повертаючи родючість та збільшуючи мікробіоту ґрунту та ефективність добрив. 
Ваш ґрунт:
  • Має більшу вологоємкість
  • Рослина має вологу навіть у посуху та не згорає
  • Ґрунт стає пухким і волога проникає в ґрунт та зберігається для рослини
  • Росте мікробіота збільшуючи ефективність добрив
  • З року в рік зростає родючість ґрунту та прибуток на кожному гектар
  • Потреба в мінеральних добривах знижується до 30% від загальноприйнятих .
ЯРОС для ґрунту. Відгуки клієнтів

Замовити ЯРОС

Склад продукту:

Основні таксономічні (бактерії, мікроміцети, стрептоміцети) еколого-трофічні групи мікроорганізмів, які беруть участь в трансформації азото-, фосфоро- і вуглецевовмісних речовин, необхідних для життєдіяльності рослин. Агрономічно-корисна біофлора досягає 15.6 х 10 в шостій степені колоній в 1 мл.

Також до складу входять N, P2O5, K2O, CaO, Cu, Fe, Mn, Mg, (в кількостях, необхідних для початкового розвитку мікроорганізмів), водорозчинні гумати, гумус, вода.

Механізм дії:

Відновлення видового складу таксономічних і еколого-трофічних груп мікроорганізмів, які необхідні для утворення і підтримання стабільності ґрунтового колоїду, інтенсифікація процесів трансформації азото-, фосфоро- і вуглецевовмісних речовин. Завдяки наявності водорозчинних гуматів і гумусу стимулюється розвиток рослин.

Препаративна форма:

Рідина є повністю розчинною у воді.

Як замовити

Виберіть відповідний обсяг упаковки ЯРОС і оформіть замовлення

Після замовлення з вами сконтактує менеджер

Ми відправляємо вам товар компанією "Нова Пошта" або "Укрпошта"

Відправка протягом 3-х робочих днів

Отримуєте товар у відділенні Нової Пошти

Товар оплачуєте після його отримання на пошті або за реквізитами

НАШІ ПАРТНЕРИ
To top
БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА У ВІДДІЛЕННЯ
*при замовленні від 1л ЯРОС