Як купити пшеницю на посів

Деталі купівлі та вирощування пшениці

Зменшіть залежність прибутку від погодних умов

Збільшіть ефективність поля за рахунок обробки насіння

Заробляйте стабільно завдяки родючості ґрунту та обробці насіння

image section 1
Переваги технології ЯРОС для пшениці?

Стабільне вирощування навіть у посуху

Збільшення родючості ґрунту та покращенна мікробіоти

Волога проникає в ґрунт та живить рослину

Перетворює пожнивні рештки на поживні

Вирощуйте екологічно та продавайте продукцію дорожче

Допомагає реалізувати весь потенціал ґрунту

Головна інформація про купівлю та вирощування пшениці

Український аграрний сектор, який завжди вважався основою економіки, опинився у скрутному становищі. Якщо в довоєнний час збиралися рекордні врожаї зернових, то зі скороченням посівних площ й зниженням кількості добрив обсяг врожаю різко скоротився, і навряд чи можна очікувати швидкого підйому в найближчі десятиліття. У таких умовах на перше місце висуваються два основні питання: де і як купити пшеницю на посів високої якості та забезпечити збільшення врожайності, використовуючи новітні технології та сучасні добрива.

Українським аграріям доводиться стикатися з величезною кількістю проблем, що нівелюють результати їхньої старанної праці. До традиційних ризиків, що викликаються погодними умовами та специфікою світової економіки, додався логістичний глухий кут. Фермеру потрібно не тільки купити пшеницю на посів, обробити поля, внести добрива, проконтролювати сходи й дозрівання колосу, прибрати врожай, а й забезпечити транспортування зібраного зерна. Якщо за попередніх часів на транспортування врожаю пшениці аграрії витрачали приблизно $30/т, то сьогодні цей показник підскочив у 5 разів! Що ж залишається фермеру на життя після того, як пшеницю буде відправлено? Звичайно, доводиться боротися за кожне зерно в колосі, щоб вижити за таких суворих умов.

Багато господарств, які виявилися не в змозі купити пшеницю на посів за прийнятною ціною, з мінімальними витратами виростити і зібрати врожай та продати з прибутком, взагалі відмовилися від цієї культури, переключившись на ріпак, соняшник та сою, що забезпечують вдвічі більший прибуток, не вважаючи на низький валовий збір. Але найзавзятіші фермери від пшеничних полів відмовлятися не поспішають, забезпечивши навіть у важкий рік урожай 20,2 млн тонн. Однак їм доводиться шукати будь-які можливості, щоб підвищити прибутковість. Зупинимося докладніше на чинниках, що визначають рентабельність пшеничного бізнесу.

На що звертати увагу, плануючи купити пшеницю на посів:

Щоб купити пшеницю на посів належної якості, слід звертати увагу на кілька ключових аспектів:

  1.     Сорт пшениці. Різні сорти пшениці підходять для різних умов та цілей. Вибір сорту залежить від клімату вашого регіону, призначення врожаю (для хліба, на корм худобі, для насіння) та сільськогосподарських технологій. У якихось випадках вигідніше купити озиму пшеницю на посів, іноді кращий результат можна отримати, якщо купити яру пшеницю на посів. Нижче це питання буде розглянуто докладніше.
  2.     Адаптація до клімату. Переконайтеся, що вибраний сорт пшениці адаптований до кліматичних умов вашого регіону, включаючи температуру, опади та тривалість вегетаційного періоду.
  3.     Стійкість до хвороб та шкідників. Вивчіть стійкість обраного сорту до хвороб та шкідників, які поширені у вашій місцевості. Це допоможе зменшити ризик втрати врожаю.
  4.     Врожайність. Оцініть передбачувану врожайність сорту. Купуйте пшеницю на посів, яка має максимальний потенціал для отримання гарного врожаю.
  5.     Якість зерна. Цей параметр має значення, якщо планується виробництво хліба. Тому необхідно докладно знати властивості посівного матеріалу – розмір, білок, вміст клейковини та ін.
  6.     Зміст вологи. Насіння з низьким вмістом вологи та мінімальними домішками краще зберігається і має більше шансів на успішні сходи.
  7.     Сертифікація. Купуйте пшеницю на посів у надійних постачальників та переконайтеся, що вона сертифікована. Сертифіковане насіння має гарантований сортовий склад та високу якість.

В ідеалі ретельним аналізом усіх цих факторів має займатися досвідчений сільськогосподарський фахівець у тісній співпраці з агрономами, щоб обрати та купити пшеницю на посів, яка ідеально відповідає умовам вирощування.

Відомо, що озима пшениця відрізняється набагато вищою врожайністю, ніж яра. (У деяких випадках у 2-3 рази). Якщо це так, виникає закономірне питання: чому б не купити озиму пшеницю на посів й не сіяти її завжди, отримуючи рясний збір?

Існує кілька причин, через які не завжди сіють озиму пшеницю, не вважаючи на її потенційно вищу врожайність:

  1.   Озима пшениця більш стійка до холодних зим, ніж яра. Вона здатна переносити низькі температури та снігове покриття у зимовий період. Однак у регіонах з теплим чи помірним кліматом, де зими не настільки холодні, озима пшениця може не давати значних переваг у врожайності, вимагаючи при цьому набагато більших витрат на агротехніку.
  2.     Україна нерідко переживала люті зими. Озима пшениця в таких умовах наражається на серйозний ризик. Якщо рослини замерзнуть, це може призвести до втрати врожаю та катастрофічних збитків.
  3.     Вирощування озимої пшениці вимагає додаткових витрат на догляд та захист від зимових факторів. Потрібно вживати заходів щодо снігозатримання, забезпечувати добрива на більш тривалий термін. Ці витрати збільшують загальну вартість виробництва та відчутно скорочують прибуток фермера.
  4.     Озима пшениця потребує більш тривалого часу для вегетації, ніж яра. Це може обмежувати можливість вирощування інших культур на тій самій ділянці землі в той самий сезон.

Що з цього випливає: рішення про те, купити озиму пшеницю на посів або сіяти яру, повністю залежить від конкретних кліматичних та економічних умов регіону, від ринкової кон’юнктури, а також від індивідуальних переваг та можливостей фермера. Можливо, практичніше та результативніше купити яру пшеницю на посів та отримати нехай менший, але гарантований урожай.

Якщо ви купили пшеницю на посів ідеальної якості, отримати максимальний урожай не вдасться, якщо знехтувати правилами агротехніки, серед яких – правильне внесення добрив, вибір оптимального моменту посіву та збирання, а також контроль за хворобами та шкідниками. Оптимізація агротехнічних процесів може значно збільшити врожайність. Зокрема, велике значення має родючість ґрунту, обумовлена вмістом найважливіших макроелементів – азоту, фосфору та калію.

Ситуація з добривами в Україні неоднозначна. У 2022 році наша країна скоротила виробництво азотних добрив майже в 5 разів. Для агросектору тема дефіциту добрив дуже болюча. Ринок, що просів на 55%, не може забезпечити всіх охочих, тому доводиться нарощувати імпорт.

Є чудове розв’язання проблеми: використовуйте знаменитий склад ЯРОС, який підвищує врожайність пшениці за дещо іншою схемою, ніж традиційні добрива. Ви купили пшеницю на посів й тепер повинні підготувати ґрунт, щоб паростки мали всі необхідні поживні речовини та мікроелементи для нормального розвитку. Щоб не сипати в землю порошок або гранули з «хімією», ви можете використати екологічно чистий ЯРОС, що створює в ґрунті міріади колоній мікроорганізмів, які беруть участь у трансформації речовин з виділенням азотних, фосфорних та вуглецевих сполук, необхідних рослинам.

Використання всього 1 літра ЯРОСа еквівалентне застосуванню 1 тонни гумусу. Крім того, ЯРОС розпушує ґрунт, дозволяючи кореневій системі рослин дихати, робить ґрунт більш вологомістким, доставляючи паросткам пшениці необхідну для розвитку воду. ЯРОС дуже зручний у використанні: це рідкий препарат, який легко розчиняється у воді. На 1 літр поливної води потрібно від 2,5 до 10 мл. Компанія-виробник готова співпрацювати з фермерськими господарствами будь-якого масштабу та надає відчутну знижку за гуртовий заказ.

Технологія вирощування озимої та ярої пшениці з ЯРОС

Подарунок при замовлені

Короткий pdf-посібник, який можна роздрукувати та використовувати для пшениці. В посібнику є опис про кожну стадію вирощування: обробка ґрунту, обробка насіння, робота зі сходами та обробка з гербіцидами

Після замовлення посібник прийде вам на пошту

Замовити ЯРОС

Технологія вирощування від А до Я
Замовити ЯРОС
подарок

Електронний PDF-посібник по догляду з ЯРОСОМ у подарунок

250 мл
0.25 л на 100 л води
manual
250 грн / шт
1 літр
1 л на 400 л води
manual
429 грн / шт
5 літрів
5 л на 2000 л води
manual
1875 грн / шт
Як приготувати розчин ЯРОСу

Налийте
чисту воду

Додайте ЯРОС (на 1 літр води від 2,5 до 10 мл ЯРОС)

Зачекайте
не менше 7-ми хвилин (не перемішуючи)

Де використовувати ЯРОС
Орхідеї (весь рік)

Напоювати через 10 - 14 днів 10 мл / 1 л /
Обприскування від 2,5 до 10 / 1 л /

Вазони

Додавати ЯРОС під час кожного підливання від 2,5 до 10 мл на 1 літр води

Хвойні Весна-осінь

Проливання зі зволоженням крони 10-25 мл / 10 л /

Кухонний сад на підвіконні

Після посіву щедро полити, щоб сів ґрунт від 2,5 до 10 мл ЯРОСу на 1 літр води.

Щодня зволожувати, щоб ґрунт був вологим, але не мокрим. Після того, як зелень зійшла, пролити. Поливати в процесі росту. У всіх випадках розводити від 2,5 до 10 мл на 1 літр води. З'їсти зелень і посадити знову.

Овочі

Полити 2 рази розчином ЯРОСу з допомогою поливалки, змочуючи листову поверхню, щоб розчин стікав на землю.

10-25 мл ЯРОСу розчинити в 10 л води. На 10 квадратних метрів.

Полити рослину з допомогою поливачки розчином ЯРОСу, змочуючи листову поверхню так, щоб розчин стікав на землю.

Підливати рослину в процесі росту (передозування неможливе).

Розсада

Замочити насіння в розчині ЯРОСу від 2,5 до 10 мл на 1 літр води.

Після посіву щедро пролити, щоб сів грунт 10-25 мл на 10 літрів води.

Після того, як насіння зійде ще раз пролити 10-25 мл на 10 літрів води.

Висадка розсади:

1. Під час висадки щедро полити рослину і ґрунт розчином ЯРОСу 10-25 мл на 10 л води.

2. Коли розсада прийнялася, пролити ще раз розчином ЯРОСу 10-25 мл на 10 л води.

Ґрунт

Обприскувачем 100-250 мл на 10 літрів води, розпорошити на 1 сотку (100 метрів квадратних)

Поливачки: 10-25 мл Ярос на 10 л води, пролити на 10 квадратних метрів.

Дерева кущі виноград

Пролити кожне дерево, при можливості разом з листової поверхнею, 25-50 мл на 10 л води.

Перша обробка навесні під час фази зеленого конуса. Поливати або обприскувати рослину в процесі росту.

Восени остання обробка перед скиданням листя.

Газон ландшафт

Поливати газон після кожного скошування 10-25 мл на 10 л води.

Додавати до системи поливу з розрахунком 100-250 мл ЯРОСу на одну сотку (100 метрів квадратних) незалежно від кількості води.

СКЛАД ПРОДУКТУ:

Основні таксономічні (бактерії, мікроміцети, стрептоміцети) еколого-трофічні групи мікроорганізмів, які беруть участь в трансформації азото-, фосфоро- і вуглецевовмісних речовин, необхідних для життєдіяльності рослин. Агрономічно-корисна біофлора досягає 15.6 х 10 в шостій степені колоній в 1 мл.

Також до складу входять N, P2O5, K2O, CaO, Cu, Fe, Mn, Mg, (в кількостях, необхідних для початкового розвитку мікроорганізмів), водорозчинні гумати, гумус.

МЕХАНІЗМ ДІЇ:

Відновлення видового складу таксономічних і еколого-трофічних груп мікроорганізмів, які необхідні для утворення і підтримання стабільності ґрунтового колоїду, інтенсифікація процесів трансформації азото-, фосфоро- і вуглецевовмісних речовин. Завдяки наявності водорозчинних гуматів і гумусу стимулюється розвиток рослин.

Препаративна форма:

Рідина є повністю розчинною у воді.

Наші сертифікати та посвідчення
Як замовити

Виберіть відповідний обсяг упаковки ЯРОС і оформіть замовлення

Після замовлення з вами сконтактує менеджер

Ми відправляємо вам товар компанією "Нова Пошта" або "Укрпошта"

Відправка протягом 3-х робочих днів

Отримуєте товар у відділенні Нової Пошти

Товар оплачуєте після його отримання на пошті або за реквізитами

НАШІ ПАРТНЕРИ
To top