Регулювання подачі живлення рослині

Структура ґрунту має вирішальну роль в забезпеченні рослин водою і їжею, а значить, і в отриманні високого врожаю.

В оструктуреному ґрунті навколо грудочки в великих порах розміщується повітря, а всередині грудочки повітря немає, грудочка заповнена водою.  На поверхні грудочки оструктуреного ґрунту, де багато повітря, рослинні рештки будуть розкладатися аеробними мікроорганізмами швидко і повністю, тут буде утворюватися багато доступної для рослини їди. Всередині грудочки, де повітря немає, анаеробні мікроорганізми розкладають рослинні рештки не повністю, повільно, утворюючи перегній, в якому акумульовані потрібні рослинам поживні сполуки. Поступово, з плином часу, рослини споживають поживні сполуки, що утворилися на поверхні грудочки, одночасно вони споживають і воду, яка була всередині неї. Тому повітря проникає всередину грудочки по порах де раніше була вода. І як тільки повітря потроху проникає в грудочку, там відразу аеробні мікроорганізми, що прийшли разом з повітрям починають швидко розкладати перегній і звільняти речовини, які потрібні рослині для живлення. Використає рослина цю поживу, відсмокче трохи води корінь – ще глибше в грудочку зайде повітря і аеробні мікроорганізми і почнуть утворюватися нові порції їжі.

 Так оструктурена грудочка весь час регулює подачу живлення рослині. Значить, не тільки бачком з водою є вона для рослини, а і консервною банкою: обов’язково збереже поживу, не втративши її для рослини.

  Зовсім інакше в неоструктуреному ґрунті. В ньому ґрунтові частки лежать щільно, пори між ними дуже мілкі, повністю заповнюються водою, повітря там немає і коріння в ньому почувається дуже погано. Коли випадає дощ, вода не встигає вбратися в ґрунт і стікає в річки по його поверхні. Після дощу такий ґрунт дуже швидко сохне, так як вода по тонких порах підходить до поверхні і випаровується. Різниця в тому, що оструктурений ґрунт сохне значно повільніше, ніж неоструктурений, так як великі пори не дозволяють воді підходити до поверхні ґрунту. В ньому висихає тільки поверхневий шар, а нижні лишаються вологими. Волога закрита. 

  Не краще в неоструктуреному ґрунті справи і з їжею. В той час, коли ґрунт пересушений, в ньому господарюють аеробні процеси і утворюється велика кількість поживних солей. Але води в цей час немає і рослини не в змозі споживати наявну їжу. Коли ж ґрунт після дощу повністю заповнений водою, в ньому проходять анаеробні процеси; в цей час їжа не утворюється. Створюються умови голоду рослини. І так постійно: то багато води і мало їжі, то немає води, без якої їжа не може засвоюватися. В таких умовах рослини нормально розвиватися не можуть.

Тому, структура ґрунту має вирішальну роль в забезпеченні рослин водою і їжею, а значить, і в отриманні високого врожаю!

Ось чому потрібно обов’язково дбати про створення структури в ґрунті і її збереження. А щоб це зробити, потрібно перш за все знати, як утворюється структура ґрунту, як окремі частинки ґрунту склеюються в грудочки. І потрібно, щоб не просто утворювалися грудочки, а щоб вони були достатньо міцними, щоб їх не розмивав дощ і не руйнувала обробка.

Автор продукту та президент компанії ЯРОС 

Олександр Чернецький

Основою вирощування рослин та отримання якісних врожаїв і високих прибутків є вологоємність та структура ґрунту
ЯРОС працює з першопричиною, тобто з ґрунтом.
Ґрунт з низькою кількістю мікробіоти
Використовуючи лише хімічні добрива, фермер мусить вносити більше і більше добрив щороку, оскільки біологічна активність в ґрунті знижується і родючість падає.
В результаті:
  • Ґрунт втрачає можливість накопичувати вологу
  • Рівень мікробіоти в ґрунті різко падає
  • Природня родючість ґрунту падає щороку
  • Ефективність добрив падає
  • Фермер потрапляє в порочне коло, коли необхідно вносити більше добрив
  • Фермер втрачає впевненість у прибутках  в наступному році
  • Падає прибуток на гектар та бізнес втрачає стабільність
Ґрунт з гарною мікробіологією
ЯРОС працює насамперед з ґрунтом. Повертаючи родючість та збільшуючи мікробіоту ґрунту та ефективність добрив. 
Ваш ґрунт:
  • Має більшу вологоємкість
  • Рослина має вологу навіть у посуху та не згорає
  • Ґрунт стає пухким і волога проникає в ґрунт та зберігається для рослини
  • Росте мікробіота збільшуючи ефективність добрив
  • З року в рік зростає родючість ґрунту та прибуток на кожному гектар
  • Потреба в мінеральних добривах знижується до 30% від загальноприйнятих .
ЯРОС для ґрунту. Відгуки клієнтів

Замовити ЯРОС

Склад продукту:

Основні таксономічні (бактерії, мікроміцети, стрептоміцети) еколого-трофічні групи мікроорганізмів, які беруть участь в трансформації азото-, фосфоро- і вуглецевовмісних речовин, необхідних для життєдіяльності рослин. Агрономічно-корисна біофлора досягає 15.6 х 10 в шостій степені колоній в 1 мл.

Також до складу входять N, P2O5, K2O, CaO, Cu, Fe, Mn, Mg, (в кількостях, необхідних для початкового розвитку мікроорганізмів), водорозчинні гумати, гумус, вода.

Механізм дії:

Відновлення видового складу таксономічних і еколого-трофічних груп мікроорганізмів, які необхідні для утворення і підтримання стабільності ґрунтового колоїду, інтенсифікація процесів трансформації азото-, фосфоро- і вуглецевовмісних речовин. Завдяки наявності водорозчинних гуматів і гумусу стимулюється розвиток рослин.

Препаративна форма:

Рідина є повністю розчинною у воді.

Як замовити

Виберіть відповідний обсяг упаковки ЯРОС і оформіть замовлення

Після замовлення з вами сконтактує менеджер

Ми відправляємо вам товар компанією "Нова Пошта" або "Укрпошта"

Відправка протягом 3-х робочих днів

Отримуєте товар у відділенні Нової Пошти

Товар оплачуєте після його отримання на пошті або за реквізитами

НАШІ ПАРТНЕРИ
To top